hus



Der findes store huse, små huse, fikse huse, klodsede huse, bevaringsværdige huse og ind imellem enkelte saneringsmodne huse.
Nogle foretrækker en lille smart bungalow med spændende markiser, andre synes bedst om en stor dyr strandvilla.

De fleste køber hus til eget forbrug, men der findes jo også udlejnings-ejendomme.

Nogle har huse i flere byer.
Nogle bliver boende i et hus hele livet, andre skifter bolig med jævne mellemrum.

Nogle huse tager sig bedst ud i ren mursten eller træ, andre skal helst være dækket af et tykt pudslag, som dog kan give problemer med revnedannelser og afskalninger, enten som tegn på tidens tand eller på grund af byggesjusk.

Mange huse har en tag-etage, men langt fra alle er udnyttede og ligger ofte blot hen som et disponibelt rum, uden at det dog går ud over husets udseende - ofte tværtimod.

Enkelte huse har rotter på loftet, og fugt i kælderen giver lugtgener.

Fugt i stueetagen er ikke at foragte, så længe husejeren selv står for udbedringen. Benyttes der fremmede håndværkere sker det ofte uden at ejeren ved det, idet han sjældent påskønner håndværkeres arbejde på dette område.

Nogle huse har smukt placerede altaner.
Små fikse franske eller store altaner, som dog ofte må understøttes, og som tit er udstyret med en stor gesims til baggården af hensyn til balancen.

Det er en fordel at proportionerne og installationerne er i orden.

Visse proportionsfejl udbedres med plastmaterialer, hvilket kan give overraskelser til især nybagte husejere, og nogle vandsystemer har tendens til at dryppe.

Inspiration til valget af hus kan man få i byggemarkeder og på udstillinger, men også fra diverse ugemagasiner.

Ikke alle er lige heldige med valget af hus, og det er derfor ofte brugt at anskaffe sig et lille lysthus ved siden af helårsboligen.

Før man skriver under på et hus, bør man således undersøge markedet grundigt, og det er en god ide at have haft en 100 stykker i kikkerten - før beslutningen træffes.